Arbeidsrecht Amersfoort
Bel vrijblijvend: 033 - 799 92 40
Home > Ontslag
pen arbeidsrecht

Hulp bij ontslag in Amersfoort

U woont of werkt in Amersfoort of vlakbij Amersfoort en u hebt ontslag gekregen? Als werknemer kunt u in Nederland niet zomaar ontslag krijgen. De werkgever is gebonden aan diverse regels. Door de jaren heen heeft onze arbeidsrecht advocaat vele werknemers geholpen met hun ontslag probleem. Uw arbeidsrecht advocaat heeft, al dan niet na tussenkomst van de rechter, al heel wat ontslag regelingen voor onze cliënten in Amersfoort en omgeving weten af te dwingen. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een ontslag vergoeding? Maak dan een afspraak met ons.

Wanneer ontslag?

De term ontslag is de verzamelterm voor de beëindiging van een arbeidsovereenkomst. Volgens de wet zijn er vier manieren waarop deze kan eindigen:
– van rechtswege
– met wederzijds goedvinden
– door opzegging
– door uitspraak tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst door de kantonrechter

Ontslag via de kantonrechter

Op verzoek van beide partijen kan een overeenkomst ontbonden worden, op grond van een gewichtige reden. De andere partij (meestal de werknemer) wordt in gelegenheid gesteld het verweer te voeren op het ontbindingsverzoek. Voor de werknemer geldt dat het verstandig is dit adequaat te doen, omdat hij zo eventueel een ontslag kan voorkomen dan wel een grotere kans op een ontslag vergoeding maakt. Schakel daarom een advocaat van ons kantoor in wanneer u een ontslag boven uw hoofd hangt in Amersfoort of in de buurt van Amersfoort. Wij kunnen u helpen een zo goed mogelijke ontslag regeling te krijgen, of zelfs ontslag te voorkomen. Voor vakkundige advies over arbeidsrecht in Amersfoort bent u bij ons aan het goede adres.

Menu